wtorek, 21 maja 2013

# 14. Ciecierzyca ze szpinakiem, fetą, suszonymi pomidorami i kilkoma innymi rzeczami :)

Misz-masz, ale jaki dobry!
Jestem zdecydowanie zakochana w niniejszym połączeniu smaków. Staram się nie powtarzać posiłków (bo chcę wypróbować maksymalnie dużo przepisów :D) ale tutaj niestety się nie dało- zrobiłam ponownie :)

Swoją drogą to chyba rzecz idealna na II śniadanie do szkoły/ pracy, bo smakuje równie dobrze na ciepło i na zimno (a jak ,,kanapkowcy" zazdroszczą takiego ładnego jedzenia!)


  • 60g ciecierzycy (ja ugotowałam, może być z puszki)
  • 50g szpinaku
  • 15g suszonych pomiodrów
  • 40g fety
  • 20g kaparów (miłość!)
  • 6g orzechów laskowych
Ciecierzycę ugotować (wcześniej namoczyć w duuuużej ilości wody na noc!)- zajmuje to ok. 20min.
Rozmrożony szpinak rozdrobnić (tj. jeśli tak jak ja macie w brykietach) i posolić. Orzechy i pomidory pokroić.
Wszystko razem wymieszać i albo zapakować do pudełeczka, albo jeść na miejscu :)




1 komentarz:

  1. uwielbiam ciecierzycę :) też mam w domu, chyba coś z niej upichcę!:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...