piątek, 10 maja 2013

# 2. Frittata szpinakowa

Frittatę robiłam wcześniej już kilka razy, ale żadna nigdy nie smakowała mi tak mocno, jak ta!

frittata.jpg

  • 2 jajka
  • 70g twarogu półtłustego
  • 75g szpinaku mrożonego
  • 50g pomidora
  • 30g oliwek zielonych
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
W miseczce rozgnieć twaróg, dodaj białka i wymieszaj na gładką masę. Wkrój oliwki i dopraw solą i pieprzem.
Do naczynia żaroodpornego włóż rozmrożony uprzednio szpinak, wylej nań jajeczną masę. Na wierzchu ułóż pokrojonego w plastry pomidora. Posól, popieprz, obsyp ziołami.
Wstaw do piekarnika (180 stopni) i piecz do ścięcia się jajka (ok. 15min).

. 325kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...