piątek, 10 maja 2013

# 3. Racuszki z kuskusu

Najpuszyściejsze z puszystych! Są tak delikatne, że w zasadzie rozpływają się w ustach.
Można podawać w zasadzie ze wszystkim- czekoladą, owocami, dżemem, jogurtem. Zastosowań mają sto tysięcy. Ja wybrałam wersję z jogurtem naturalnym + cynamon :)
Nie dajcie się zwieść zdjęciom- z podanych składników wyszło 10szt.!

1placuszkikuskus.jpg
  • 30g kuskusu
  • 1 jajko
  • 120ml mleka 0,5%
  • słodzik
Kuskus zalać gorącym mlekiem i poczekać aż napęcznieje, odstawić do wystygnięcia.
Żółtko rozrobić z pokruszonym słodzikiem i dodać do wystudzonej kaszy. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
Białko ubić i dodać do kuskusowo-jajecznej mieszaniny. Bardzo delikatnie wymieszać- powstanie pianka.
Smażyć z obu stron do zrumienienia.

. 245kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...